DIY: tutorial com posar snaps

Els sanps són botons o tanques a pressió i per posar-les necessitem una eina específica i 4 peces: dues bases i dos encaixos, les bases són iguals, els encaixos no, veureu que un va cap enfora (li podem dir mascle) i l'altre no (li podem dir femella). A més a més, ens farà falta un punxó per foradar la tela.
Los Snaps son botones o cierres a presión y para ponerlos necesitamos una herramienta específica y 4 piezas: dos bases y dos encajes, las bases son iguales, los encajes no, verá que uno hacia fuera (le podemos decir macho) y El otro no (le podemos decir hembra). Además, nos hará falta un punzón para agujerear la tela.


Comencem?
Podem començar per la tela que quedarà a l'interior o a l'exerior indistintament, en aquest cas jo començo per la que queda a fora. Hem de decidir on anirà l'snap, podem marcar-ho amb un retolador i després foradar la tela amb el punxó.

 Empezamos?Podemos empezar por la tela que quedará en el interior o en el exerior indistintamente, en este caso yo empiezo por la que queda fuera. Debemos decidir donde irá el snap, podemos marcarlo con un rotulador y luego agujerear la tela con el punzón.

Ara hem de col·locar l'snap. La base es veurà a l'exterior de la tela, passem la punxa de la base pel forat i col·loquem el mascle. Per unir les peces farem servir l'eina, que pressiona fins xafar la punxa de la base impedint que surti l'encaix. És important que la base estigui ben col·locada a la base de l'eina per tal que quedi ben aixafada i l'encaix no es faci malbé. Ja tenim un!


Ahora tenemos que colocar el snap. La base se verá en el exterior de la tela, pasamos la punta de la base por el agujero y colocamos el macho. Para unir las piezas usaremos la herramienta, que presiona hasta aplastar la punta de la base impidiendo que salga el encaje. Es importante que la base esté bien colocada en la base de la herramienta para que quede bien aplastada y el encaje no se estropee. Ya tenemos uno!

 
 

Ara farem l'altra part. Tornem a marcar i foradar, assegureu-vos que coincideix amb la marca anterior (de l'altra tela) per tal d'encaixar les peces. En aquest cas la base queda a l'interior i l'encaix a l'exterior. Passem la punxa pel forat de la tela i col·loquem la femella. Pressionem amb l'eina i llestos!

Ahora haremos la otra parte. Volvemos a marcar y taladrar, asegúrese de que coincide con la marca anterior (de la otra tela) para encajar las piezas. En este caso la base queda en el interior y el encaje en el exterior. Pasamos la punta por el agujero de la tela y colocamos la hembra. Presionamos con la herramienta y listo!
 

Ja tenim els snaps col·locats, ja podem tancar i obrir la peça.

Ya tenemos los snaps colocados, ya podemos cerrar y abrir la pieza.
 


Possibles problemes:
- L'encaix s'ha fet malbé: això passa perquè no hem col·locat bé la base a l'eina, s'ha de retirar i posar un altre.
- L'snap està ben col·locat, les peces estan bé però no tanquen: pot ser perquè no haguem aixafat prou la punxa, en aquest cas tornem a aixafar. O la tela que estem fent servir és massa prima i la punxa aixada queda massa gruixuda impedint l'encaix, en aquest cas podeu posar una mica més de tela a la zona de l'snap per donar més gruix.
- L'snap salta: pot ser que la tela sigui massa gruixuda i no quedi prou punxa per unir l'encaix. En aquest cas necessiteu bases més llargues.


Posibles problemas:- El encaje se ha estropeado: esto ocurre porque no hemos colocado bien la base a la herramienta, se debe retirar y poner otro.- El snap está bien colocado, las piezas están bien pero no cierran: puede ser porque no hayamos aplastado suficientemente la punta, en este caso volvemos a aplastar. O la tela que estamos usando es demasiado delgada y la punta azada queda demasiado gruesa impidiendo el encaje, en este caso puede poner un poco más de tela en la zona del snap para dar más grueso.- El snap salta: puede que la tela sea demasiado gruesa y no quede suficientemente pincha para unir el encaje. En este caso necesita bases más largas. 

Com ja vaig dir en aquesta entrada jo els meus els vaig comprar a ebay però els podeu trobar en altres llocs com snapclic.
Como ya dije en esta entrada yo los míos los compré en eBay pero se pueden encontrar en otros lugares como snapclic.


Comentaris

 1. sort que no m'ha donat per la costura, no sé si a casa i hauria lloc per la maquineta
  Bon cap de setmana guapa

  ResponElimina
  Respostes
  1. la màquin d'snaps és petiteta, com unes tenalles. Però la màquina de cosir és una altra història... sobretot perquè necessites espai per fer-la servir, jeje.
   Però sempre estàs a temps d'animar-te, només necessites teles, fil i agulla!
   Que passis un bon cap de setmana!

   Elimina
 2. PD: I si no es pot treure l'snap, avisa al teu novio perquè te'l tregui amb les dents...

  ResponElimina
 3. Tot clar! Ja tinc noves idees. Ara em falta el material.

  ResponElimina
 4. Está muy bien poner un tutorial sobre como usar estos cacharritos. A mi me tienta comprarlos pero no se... me parecen demasiado pequeñitos para las ropas de mis hijos. Los usas mucho?

  Besos

  ResponElimina
  Respostes
  1. hola! a mi me parecen muy prácticos, pero reconozco que los he usado poco. De momento, he cosido varios pantalones y aquí no me han hecho falta, pero he hecho un peto y le he puesto snaps en la entrepierna (para el cambio de pañal) y en los tirantes y me gusta mucho como quedan. Me parecen muy útiles para ahorrarme el ojal de los botones.
   Por qué los ves pequeños?

   Elimina
 5. Sabes si se pueden quitar los snaps una vez colocados? cómo?

  ResponElimina
  Respostes
  1. se pueden quitar, aunque cuesta bastante. Yo suelo utilizar un destornillador plano para hacer presión entre la base y la tela, al final saltan pero queda un agujero grandecito, y casi siempre le pido ayuda al gran olvidado (hay que darle oportunidades para que se luzca ;-)) que tiene más fuerza que yo.
   Espero que te sirva de ayuda

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada