diumenge, 23 de juny de 2013

Sant Joan

Avui és la revetlla de Sant Joan. I la tradició parla de fogueres, petards i coques.
A casa ja fa temps que ens centrem en les coques i des de fa un parell d'anys que les fem casolanes. L'any passat vaig probar a fer una coca de brioix amb fruits secs i una de llardons i pasta de full, però aquest any m'he limitat a la de llardons que es fa en un moment i queda molt bona.

Hoy es la verbena de San Juan.
La tradición habla de hogueras, petardos y cocas.
En casa ya hace tiempo que nos centramos en las cocas y desde hace un par de años las hacemos caseras. El año pasado probé un par de recetas, una para coca de brioix con frutos secos y otras de hojaldre con  chicharrones, pero este año me he limitado a la de hojaldre que se hace en un momento y queda muy buena.


Aquí la recepta (per una coca petita):
- una làmina de pasta de full (uns 250gr aprox)
- llardons (80gr)
- sucre (3-4 cullerades soperes)
- ametlle mòlta (4-5 cullerades soperes)
- aigua (100ml aprox)
- pinyons (al gust)

Mans a la massa:

Preescalfem al forn a 200º.
Tallem la pasta de full en dos parts iguals, les estirem i punxem amb una forquilla.
Barregem l'aigua, el sucre i l'ametlla.
Piquem una mica els llardons.
En una de les làmines de pasta de full repartim la meitat de la barreja anterior. Aboquem els llardons i amb un pinzell pintem amb una miqueta de la barreja de sucre, aigua i ametlla.
Tapem amb l'altra làmina de pasta de full i amb el corró aplanem una mica. Repartim la resta de la barreja de sucre, aigua i ametlla i afegim els pinyons.

Ho posem al forn uns 20', fins que quedi daurat. Deixem refredar i llest per menjar!

Aquí la receta (para una coca pequeña):
- Una lámina de hojaldre (unos 250gr aprox)
- Chicharrones (80gr)
- Azúcar (3-4 cucharadas soperas)
- Almendras molidas (4-5 cucharadas soperas)
- Agua (100ml aprox)
- Piñones (al gusto)

Manos a la masa:

Precalentamos el horno a 200 º.
Cortamos el hojaldre en dos partes iguales, las estiramos y pinchamos con un tenedor.
Mezclamos el agua, el azúcar y la almendra.
Picamos un poco los chicharrones.
En una de las láminas de hojaldre repartimos la mitad de la mezcla anterior. Vertemos los chicharrones y con un pincel pintamos con un poco de la mezcla de azúcar, agua y almendra.
Tapamos con la otra lámina de hojaldre y con el rodillo aplanamos un poco. Repartimos el resto de la mezcla de azúcar, agua y almendra y añadimos los piñones.

Lo ponemos al horno unos 20 ', hasta que quede dorado. Dejamos enfriar y listo para comer!

Bon profit i que passeu una bona revetlla!!

Buen provecho y feliz verbena!!

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