Bai jia bei

Fa temps vaig veure al bloc de coses de mare que la Fanny volia fer una manta dels 100 desitjos pels seus petits com a regal/record.
Hace tiempo vi en el blog de Coses de mare que Fanny preparaba una manta de los 100 deseos para sus peques como regalo recuerdo.
Se trata de una tradición del norte de China en la que diferentes persones regalan un deseo acompañado de un retal con el que se hará la manta y así dan la bienvenida al recién nacido.


Es tracta d'una tradició xinesa on diferents persones regalen al nounat un desig i un pedaç de roba amb el que es fa la manta i així li donen la benvinguda.
Aquesta és la llegenda: "L'última emperadriu de la dinastia Quing va ser una simple concubina fins el dia en que va tenir la fortuna de donar a llum a l'únic fill mascle de l'emperador. Durant un temps es va veure forçada a deixar sol al seu fill i va idear un pla per protegir-lo de les velles esposes de l'emperador i obligar a les poderoses families Manchúes a cedir en el seu fervor per reclamar el tro. A cada un dels jefes dels cent clans més poderosos de l'Imperi els va demanar una bobina de la millor seda. Va encarregar als sastres del palau que talléssin aquestes peces en trossets més petits i amb aquests féssin un traje pel seu fill. Així, simbòlicament, pertenyeria a cada una d'aquestes cent nobles i poderoses families. I sota la seva protecció els Deus no gosarien fer-li mal"


Esta es la leyenda:La última emperatriz de la dinastía Quing fue una simple concubina hasta el día que tuvo la suerte de dar a luz al único hijo varón del emperador. Durante un tiempo se vio forzada a dejar solo a su hijo y concibió un plan para protegerle de las viejas esposas del emperador y obligar a las poderosas familias Manchúes a cesar en su empeño de reclamar el trono. A cada uno de los jefes de los cien clanes más poderosos del Imperio les pidió una bobina de la mejor seda. Encargó a los costureros del palacio que cortaran estas piezas en pedacitos más pequeños y con estos trozos hicieran un traje para su hijo. Así, simbólicamente, pertenecería a cada una de estas cien nobles y poderosas familias. Y bajo su protección los dioses no osarían hacerle daño.

Ara que el Noah ha fet 3 anys i que el Gael farà 1 anyet m'ha agafat la tendresa (o la nyonyeria) i tinc ganes de preparar una per ells. La idea és fer la manta, si pogués ser amb els 100 retalls seria fantàstic, però ja m'imagino que serà tasca difícil, així que arribarem a on poguem.

Ahora que Noah ya tiene 3 años y que Gael prontó cumplirá un añito me ha entrado la ternura (o ñoñería) y tengo ganas de preparar una para ellos. La idea es hacer la manta con los retales que consiga, 100 sería genial pero nos apañaremos con lo que tengamos.

Si em voleu ajudar en aquesta fita us ho agraïré, es tracta de triar un retall de 20x20cm de roba tipus patchwork (una tela primeta i que no sigui de punt, sinó costaria massa de cosir)  de colors i estampats que t'agradin, amb bons records o bon "feeling" per cadascun (un retall pel Noah i un retall pel Gael) i cada retall acompanyat d'un desig en una postal, un paperet...
Espero que m'ajudeu!!
Gràcies!
M'ajudeu a difondre?? :-)
Si quieres ayudar estaré encantada, se trata de escoger un retal de 20x20cm de tela tipo patchwork (una tela delgadita y que no sea de punto, ya que sino costaría mucho de coser) de colores y estampados que te gusten, con buenos recuerdos o buen "feeling" para cada uno (un retal para Noah y un retal para Gael) y cada retal acompañado de un deseo en una postal, una targeta...
Espero que me ayudéis!!
Gracias!
Me ayudáis a difundir? :-)

Comentaris

  1. Que maco! Apa ja m'has donat feina :) quqn ho tingui t'aviso
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. moltes gràcies!! quina il·lusió que vulguis participar :-)

      Elimina
  2. Respostes
    1. pues como depende de los retales que me pase la gente... hasta conseguir los suficientes :-)

      Elimina
  3. Jo també vull participar!! Quina idea super genial!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. què bé! moltes gràcies!!
      fes-me un correu a mandarinalup@gmail.com i et donaré més dades :)

      Elimina
  4. Jo també vull participar!! Quina idea super genial!!

    ResponElimina
  5. Deseo participar de tu manta de los cien deseos

    ResponElimina
  6. Este es mi correo pucjaroca@yahoo.es y soy de Chile

    ResponElimina
  7. Encantada de ayudar! Me mandas privado? Es que tengo muuuuchas telas jajaja

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada