MACBA: espai baby friendly

el 24 de setembre amb motiu de la Mercè (diada de Barcelona) el MACBA ha organitzat una jornada de portes obertes amb activitats per a tota la família. A més a més, el museu s'està reinventant i vol donar més espai i cabuda a les famílies i per tal d'aconseguir-ho han creat un espai baby friendly, i per tal d'estrenar-lo han convidat unes quantes famílies bloggeres (entre elles, nosaltres).

el 24 de septiembre con motivo de la Mercè (día de Barcelona) el MACBA ha organizado una jornada de puertas abiertas con actividades para toda la familia. Además, el museo se está reinventando y quiere dar más espacio y cabida a las familias y para lograrlo han creado un espacio baby friendly,  para estrenarlo han invitado varias familias bloggeras (entre ellas, nosotros).

Us explico una miqueta com va:
un espai per aquells dies que el museu està de festa (portes obertes, inauguracions...)
amb zona de jocs per als molt molt petits, amb catifetes i coxinets
una catifa amb joguines de fusta i construccions per als no tant petits 
trones, microones i escalfabiberons
sofàs per descansar i/o alletar
uns lavabos espaiosos i amb canviador
i algun educador per donar suport
a més a més, avui ens han convidat a un esmorzar molt dolç.

Os cuento un poquito como funciona:
un espacio para aquellos días que el museo está de fiesta (puertas abiertas, inauguraciones ...)
con zona de juegos para los muy muy pequeños, con alfombrillas y cojines
una alfombra con juguetes de madera y construcciones para los no tan pequeños
tronas, microondas y calienta biberones
sofás para descansar y / o amamantar
unos aseos amplios y con cambiador
y algún educador de apoyo
además, hoy nos han invitado a un desayuno muy dulce
Després de conèixer aquest espai, ens han fet una visiteta al museu, per les diferents sales i per mostrar les novetats d'aquesta temporada. Com per exemple, obres que es poden tocar, tot i que es tracta de reproducions, permet "palpar" i tocar diferents obres (alló que sempre està prohibidíssim); en aquest moment he tingut un petit xoc, TOTS els nens volien jugar i tocar l'audioguia i no feien gens de cas a les obres... noves generacions :-(


Tras conocer este espacio, nos han hecho una visitilla al museo, por las diferentes salas y para mostrar las novedades de esta temporada. Como por ejemplo, obras que se pueden tocar, aunque se trata de Reproduciones, permite "palpar" y tocar diferentes obras (aquello que siempre está prohibidísimo), en este momento he tenido un pequeño choque, TODOS los niños querían jugar y tocar la audioguía y no hacían nada de caso a las obras ... nuevas generaciones :-(

I per fer festa grossa hi havia pluja de confeti tot el dia, una activitat molt llaminera per acostar els petits, i no tan petits al món de l'art.


Y para hacer fiesta había lluvia de confeti todo el día, una actividad muy apetecible para acercar los pequeños, y no tan pequeños en el mundo del arte.

Nosaltres ho hem passat molt bé, ens ha encantat la visita, el confeti i l'espai nadó. A poc a poc, la ciutat va fent lloc a les famílies i ens inclou a les diferents activitats que es van fent.

Nosotros lo hemos pasado muy bien, nos ha encantado la visita, el confeti y el espacio bebé. Poco a poco, la ciudad haciendo lugar a las familias y nos incluye a las diferentes actividades que se van haciendo.

Com aspecte negatiu i toc d'atenció a les famílies, creiem que un espai baby friendly hauria d'estar destinat als nadons o nens petits i ens ha xocat una mica veure nens amb sabates trepitjant les mantes de joc o altres nens jugant un partit de futbol, amb una pilota de peluix de l'espai nadó, en mig de la catifa dels petits.

Como aspecto negativo y toque de atención a las familias, creemos un espacio baby friendly debería estar destinado a los bebés o niños pequeños y nos ha chocado un poco ver a niños con zapatos pisar las mantas de juego u otros niños jugando un partido de fútbol, con una pelota de peluche del espacio bebé,

en medio de la alfombra de los pequeños.


Tot i així, us volem animar a participar d'aquest espai i conèixer aquest museu tan xulo.

Aún así, os queremos animar a participar de este espacio y conocer este museo tan chulo.

Comentaris

  1. Ostres, que interessant que un museu tingui aquest tipus d'iniciativa! Enhorabona per ser una de les families combidades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. la veritat és que va ser un luxe participar d'aquesta inauguració!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada