compota de poma

Una recepta senzilla i dolça. Una bona manera d'aprofitar les pomes!!

Ingredients:
4 pomes golden (grossotes)
el suc de mitja llimona
6 cullerades de sucre
1 culleradeta de canyella (això és opcional, però a mi m'agrada molt :-))
aigua (uns 100ml aprox)

Com ho hem de fer?
Pelem i trossejem les pomes, més o menys a daus d'una mida similar. Ho posem en un cassó amb el suc de la llimona, la canyella, el sucre i l'aigua.
Ho portem al foc, quan comenci a bullir baixem el foc al mínim; i ho deixem entre 20' i 30'. Podeu anar remenant per tal que no s'enganxi el sucre.
Veureu que està fet perque la poma es va desfent i queda com una pasta cremosa.
Ara podeu triturar el resultat per tal que quedi com una melmelada amb la batedora o una forquilla (segons lo finet que ho volgueu) o deixar-ho tal qual.

I què podem fer amb això? es pot posar al iogurt, amb galetes, amb una torrada o per farcir pa de passic o magdalenes.

Bon profit!!



Una receta fácil y sencilla. Una buena manera de aprovechar las manzanas!!
Ingredientes:
4 manzanas golden (grandecitas)
el zumo de medio limón
6 cucharadas de azúcar
1 cucharadita de canela molida (esto es opcional, pero a mi me gusta mucho :-))
agua (unos 100ml aprox)

Qué hay que hacer??
Pelamos las manzanas y las troceamos, a dados más o menos iguales.
Las ponemos en un cazo junto con el azúcar, el limón, la canela y el agua.
Lo llevamos al fuego y cuando empiece a hervir bajamos el fuego al mínimo; lo dejamos unos 20' o 30' y vamos removiendo de vez en cuando para evitar que se pegue el azúcar.
Veréis que está listo porque la manzana se va deshaciendo y queda como una pasta cremosa.
Ahora se puede triturar con la batidora o un tenedor para que quede como una mermelada, o dejarlo tal cual.

Y qué podemos hacer con esto?? la compota de manzana puede ser un buen acompañante del yogur, galletas, tostadas o como relleno de bizcochos y magdalenas.

Buen provecho!!

Comentaris